top of page
Search
  • Writer's pictureVladimir Pejić

ROG MOONLIGHT WHITE PERIFERIJE

Nisam baš 1000% siguran ali mislim da danas za vas imam jednu svetsku ekskluzivu sa najnovijom ROG Moonlight White serijom gaming periferija koja se sastoji od vrlo jeftinog IMPACT 2 miša, relativno povoljnog GO CORE gaming headseta i SCOPE NX TKL tastature koju čak ni na zvaničnom ROG sajtu nigde ne pronalazim. Dakle danas samo kod mene upoznajete neke od ovih proizvoda.




Odlučio sam ih grupisati u jedan video jer mi deluju kao savršen mix za gejmere koji vole da pokažu odanost jednom brendu a iskreno kako su ovo verovatno i jedni od najjeftinijih ROG proizvoda ne sumnjam da će i našim kupcima biti vrlo interesantni.

Krenimo od IMPACT II miša koji inače već postoji kao normalna crna verzija i kojem se cena kreće oko 30ak evra. Za taj novac dobijate Pixart 3327 senzor malo nižeg ranga, koji nudi maksimalnih 6200dpi-a, 30G akceleraciju i 220IPS-a. Dakle sasvim u skladu sa njegovom cenom. Miš je u potpunosti simetričan, sa dužinom koja će zadovoljiti čak i potrebe korisnika sa velikim dlanovima, poput mog npr. Tamniji sivkasti delovi na bokovima su fino teksturirani pa će grip tokom držanja biti veoma dobar. Jedina zamerka bi bila ta što kabl nije opleten a dolazi u ovoj Moonlight tematskoj sivkastoj boji i budite sigurni da će se vidljivo prljati tokom upotrebe.


Sledeći na redu je headset, GO Core model i btw ovaj čitav segment o njemu sam snimio njegovim mikrofonom da ne bude zabune, ovde naravno prezentujem u čistom i neobrađenom obliku i tu mi trebaju vaši utisci u komentarima - dakle vi ocenjujete mikrofon. Meni zvuči kao mikrofon usko fokusiran na glas, što bi značilo i unidirekcioni tip tzv pikapa, i podseća na one strimerske i podcast mikrofone. Što se kvaliteta zvuka tiče, HiRes audio sertifikovane sa razlogom, 40mm neodimijum drajveri sa izvanrednim balansom srednjih i niskih tonova koji su dosta izraženiji u odnosu na najviše. Muziku vam pustiti ne mogu ali sam uživao u svim žanrovima podjednako. Dojčland od Rammštajna sa dosta elektronike izvanredan, It`s not unusual od Tom Jones-a potpuno čist, Still loving you od Scorpionsa uživancija za slušanje i na kraju začinio sve sa Motley crew i Kickstart my heart kao šlag na torti - fokus je bio na muzici baš zbog ovog sertifikata i činjenice da mikrofon možete demontirati i headset koristiti kao HiFi sluške zasebno. Jedini minus, kao i kod miša ovi sivkasti neopleteni kablovi koji će se prljati.


E ovo volim da vidim na tastaturama - crveni, braon i plavi svičevi koji vam daju slobodu da birate ono što vama treba kad kupujete jedan ovakav proizvod. Ovde je reč o novim ROG NX svičevima o kojima trenutno nema skoro nikakvih informacija, jer kao što rekoh ni ova tenkeyless tastatura još zvanično nije ni lansirana. Kod mene se našla crvena linearna verzija ovih NX svičeva i kod same tastature se vidi da za razliku od prethodna dva proizvoda pripada malo višoj klasi, ali bez brige ne ide predaleko sa premium materijalima pa se može očekivati umerena cena. Najveći napredak je kabl koji jeste bež boje i dalje ali je opleten i mislim da je to trebala biti situacija i kod preostala dva proizvoda.


Dvobojne kapice gde ovi spoljašnji tastaeri imaju drugačiju kolornu temu su pun pogodak, da je sve belo bilo bi nekako obično a ovo se fino uklapa i u aktuelne trendove kada su tastature u pitanju. Nedostatak osećaja aktuacije kod linearnih svičeva ovde je rešen kraćim hodom tastera pa su vrlo odzivni na komande, a zbog malog formata ASUS ovu F sekciju dizajnira sa dvostrukom ulogom gde modove rada možete lako prebacivati sa F komandi na ove multimedijalne sa dodatkom u narodu poznatog PornHub tastera na F12 lokaciji koji ne samo što u momentu spušta sve prozore nego gasi i zvuk kako se ne bi našli u neprijatnoj situaciji.


Na beloj ili bolje rečeno sivkasnoj tastaturi RGB izgleda još bolje nego na regularnom crnom Scope RX modelu, pa će ovakav model definitivno biti bolji izbor za ljubitelje maksimalnog šarenila. Sve u svemu u skladu sa kolornom tematikom miš i tastatura od mene dobijaju po srebrnu nagradu, reč je ipak o bazičnim modelima koji ne donose naprednije dodatke kao neki do sada testirani ROG proizvodi, ali velika pohvala za dobro pogođenu cenu kod miša npr. Headset mi se nekako više dopao i njemu ide zlatna nagrada za kvalitet zvuka. HiRes sertifikat nije tek obična nalepnica na kutiji, ovde to ima pun smisao a sluške su i veoma lagane na glavi sa odličnim pozicioniranjem bez ikakve primetne sile stezanja. Mikrofon iako daleko od nekog studijskog kvaliteta, što nije ni realno očekivati, ima sjajnu fleksibilnost i izvanredan strimer kvalitet glasa koji će saigračima biti uvek čist i jasan.

205 views0 comments
bottom of page